Hanneke van Planty of Leaves

OVER PLANTY OF LEAVES

Hoe het allemaal begon...

Hee, jij hebt Planty of Leaves gevonden. Wat tof! Op deze website krijg je een proefje van Planty of Leaves, hét plantenparadijs van Ede. Hier inspireer ik je graag om van jouw huis een jungle te maken.

Alle lof aan oma

Mijn liefde voor planten zat er niet altijd in. Als kind nam mijn oma mij maandelijks mee op rondleiding door haar tuin. Trots toonde ze haar hortensia's en vlinderstruiken.

Het zou leuk zijn als ik kon zeggen dat ik vanaf dat moment ook gek was op planten, maar zo ging het niet. Die hortensia's en vlinderstruiken interesseerden mij helemaal niets (sorry oma).

Gelukkig stopte mijn oma nooit met het delen van haar liefde voor planten. Toen ik op kamers ging wonen als student, kreeg ik van haar een cactus. Bij de IKEA kocht ik vervolgens mijn volgende set: die drie cactussen in een blister. Ook kocht ik een Monstera Deliciosa, je weet wel, de gatenplant, en was helemaal over the moon toen deze ging groeien. Zo sloop de liefde voor planten langzaam mijn leven binnen.

Echte urban jungle

Nu, een aantal jaar later, is mijn huis veranderd in een groene oase. Ik kan me niet meer voorstellen dat ik ooit in een huis zonder planten woonde. Die drie cactussen van IKEA leven al lang niet meer, maar met de jaren kreeg ik steeds groenere vingers. En als ik het kan, kun jij het helemaal. Bestel een plantje via Instagram en start je eigen urban jungle!

Hanneke van Planty of Leaves