FAQ

Verkopen jullie online planten?

Het verzenden van planten is risicovol. Zo is de kans groot dat je plant het niet overleeft als je pakket kwijtraakt in de post.

Ook veranderen onze collecties en prijzen snel door wekelijks wisselende veilingprijzen. 

Daarom kiezen wij ervoor geen planten te verzenden (dit geldt uiteraard niet voor plantaccessoires). Het is enkel mogelijk om levende planten aan te schaffen via onze fysieke winkel (Verbindelaarsweg 138, 6711 VD Ede).

Kan ik mijn cadeaubon inwisselen in de webshop?

Het digitaal inleveren van een cadeaubon is niet mogelijk. Dit kan alleen via de fysieke winkel aan de Verbindelaarsweg 138, 6711 VD Ede. 

Hoe gaan jullie om met duurzaamheid?

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Waar mogelijk werken wij met biologische en ecologische oplossingen om onze winkel groen te houden. Zo hergebruiken we plastic kweekpotten en kun je deze ook gratis afhalen in de winkel om zelf thuis te gebruiken. 

Plagen en vervelende beestjes bestrijden we in onze winkel met natuurlijke bestrijders. Denk aan roofmijten van Entocare. Als dit niet mogelijk is, gebruiken we biologische middelen, zonder gifstoffen. 

In de winkel werken wij met premium potgrond. Hier zit geen turf in. Deze potgrond is ook te koop bij ons. 

Heb ik garantie op jullie planten?

Plant kopen? Graag helpen we je in de winkel om de perfecte plant uit te kiezen voor dat ene plekje in huis. Vragen over de verzorging van een specifieke plant beantwoorden we graag. 

Gaat het mis met je plant? Wij hanteren een garantieperiode van twee weken op onze planten. Mocht ondanks alle inspanningen om een gezonde plant inclusief juiste verzorgingstips te leveren toch een probleem ontstaan, laat ons dan zo snel mogelijk iets weten. Stuur bijvoorbeeld een bericht via info@plantyofleaves.nl of slide in onze DM op Instagram.

Het is ook altijd mogelijk om je plant mee te nemen naar de winkel voor inspectie. We kijken dan gezamenlijk naar een passende oplossing.

Mijn vraag staat hier niet tussen

Schroom niet om contact met ons op te nemen. Dat kan via dit contactformulier, de mail (info@plantyofleaves.nl) of door een bericht te sturen via Instagram. We proberen je vraag uiterlijk binnen twee dagen te beantwoorden. 

Is retourneren mogelijk?

Is je bestelling niet naar wens? Dan is retourneren mogelijk. Stuur ons een mailtje op info@plantyofleaves.nl. Wij komen dan zo snel mogelijk bij je terug. 

Let op: tenzij je product een mankement heeft, zijn de verzendkosten en retourkosten voor rekening van de koper.